Múzeum

 

A Szamos Csokoládé Múzeum története 

 

„Összegyűlt a több ezernyi tárgy és hely is adódott. Nem is akármilyen. Fekvése, panorámája, elrendezése okán a Szamos Cafe emelete ideális helyszínnek mutatkozott a csokoládé múzeum számára.”

 

A fenti szavakkal mutatta be Kelényi Gyula a páratlan kiállítást, több mint három évtized gyűjtőmunkájának eredményét a Szamos Csokoládé Múzeum megnyitó ünnepségén. A mérnök végzettségű tulajdonos - a Szamos birodalom felépítése mellett - egy igazi gyűjtő szenvedélyével kutatta fel a csokoládé fogyasztásához és gyártásához kapcsolódó legszebb és legizgalmasabb darabokat.

 1747052513-muzeum-muzeum

 

A gyűjtemény megtekintése során elámulhatunk a XIX. századi Meisseni porcelán időntúli szépségén és rácsodálkozhatunk az üreges csokoládét gyártó bolygató gép egyszerű fizikai törvényekre épülő gyártási mechanizmusára.

A Kossuth téri Szamos Cafe felső szintjén található Szamos Csokoládé Múzeum csokoládétúrája hat termen keresztül mutatja be a kakaó és a csokoládé történetiségét, a forró csokoládé fogyasztásának kultúráját, az édességek tárolásának csodálatos formavilágát és még megannyi érdekességet és lehetőséget ad egy élményekkel teli, kóstolóval, filmvetítéssel, csokoládé-díszítéssel bővített emlékezetes élmény átélésére is.

 

 

Múzeum látogatás 

 

Múzeumunkat megtekintheti tárlatvezetés nélkül, nyitvatartási időben, minden nap 10.00 - 18.00 óra között, vagy bejelentkezhet vezetett Csokoládé túráinkra honlapunkon keresztül. Csokoládé túráink kizárólag előzetes online bejelentkezés alapján érhetőek el. 

 

 

 

Jelentkezem

 


Map